#Oameni ai Calarasiului

Intr-o propozitie, cine sunteti ?
– Sunt un neisprăvit, ajută, Doamne, isprăvirii mele!
Ce va ingrijoreaza cel mai mult cu privire la viitor ?
-Teoretic, nu ar trebui să mă îngrijoreze nimic. În scenariul cel mai optimist, în care cei care pot crede chiar cred, iar eu sunt unul dintre ei, viitorul nu are o limită a lui, nu este finit, iar despre ceva infinit nu prea merită să te îngrijorezi.

Nu sunt destul de captiv în această iluzie, a exclusivității vieții pământești, pentru a devora spaime și griji cu privire la viitor, din contră, aș putea spune că trăiesc permanent cu o intuiție a efemerității și lipsei ei de temei. Ceea ce mă copleșește cel mai des, însă, este incredibila falie de percepție între infinitatea viitorului, concepută rațional și rezultat al unei intuiții permanente pe care o trăiesc, și limitele vieții, așa cum îmi apar, cum le simt în ochii și în atitudinile celor care par a crede în moarte și în sfârșit. Mă îngrijorează să văd în ochii semenilor mei nemurirea îngenuncheată în fața morții, iar trecutul îngropând, fără nicio milă, viitorul. Sintetizând, mă sperie cât de credibilă poate fi moartea și mă îngrijorează că moartea încă are viitor.
Ce va face sa zambiti ?
– Autocontrolul. Dacă nu m-aș controla, aș râde în hohote. Temeiul lumii este ironia și sarcasmul, nu prea văd altă modalitate mai adecvată de raportare la ea.

toma

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s