Dorim concursuri pentru ocuparea funcțiilor de directori de școli, pentru un învățământ al secolului XXI!

Consiliul Național al Elevilor solicită demararea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de directori ai unităților de învățământ preuniversitar, eliminând astfel interesele tendențioase și numirile prin detașare în interesul învățământului. Acestea au ca fond culoarea partidului din care cadrul didactic face parte. Astfel, nu se încurajează meritocrația, iar această practică nu poate fi nicidecum „în interesul învățământului”.

Candidații pentru funcția de director trebuie să dețină competențe administrative, manageriale și să dea dovadă de integritate. Asumarea unei viziuni verosimile despre educație trebuie să fie aferentă secolului XXI.Salutăm, peaceastă cale, poziția Ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice,domnul prof. univ. dr. Mircea Dumitru referitoare la această problemă, transmisă prin intermediul paginii sale de Facebook.

„Este revoltător să auzim în continuare de cazuri de numiri ale directorilor pe criterii indoielnice, subiective care vizează cu totul alte interese decât cele care ar trebui să guverneze educația în mod normal. Nu putem vorbi despre reformă, atâta timp cât în continuare politicul are o influență nefastă în școlile din România, transparența și integritatea conducerii unităților de învățământ fiind contestabilă. Solicităm de urgență implementarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de directori, având speranță ca într-un final obiectivismul și valorile democratice și etice vor sta la baza leadershipului școlilor din România”, a declarat Vlad Ștefan, Președintele Consiliului Național al Elevilor.

“Nu este firesc ca intr-un sistem de invatamant ce militeaza, cel putin la nivel declarativ, pentru calitate, egalitate si compatibilizare sa se mai remarce inca astfel de cazuri revoltatoare, cazuri de numiri ale directorilor in functie pe criterii netransparente, subiective, care pericliteaza buna functionare a mecanismelor de administrare a unitatilor de invatamant. Este inadmisibil ca educatia sa fie inca subjugata, influentata intr-o maniera total negativa de politic, este inadmisibil sa acordam functii pe baza unor criterii instabile. Nu putem sa militam pentru reforma si pentru normalitate, daca acceptam inca astfel de practici ce defavorizeaza echilibrul si actele decizionale din interiorul unitatilor de invatamant. Daca vom continua in acelasi sens, vom fi, indirect, de acord cu prioritizarea unor interese personale si cu practici a caror intentie nu este sa respecte drepturile si nevoile actantilor acestui sistem, ci sa satisfaca orgolii si jocuri de culise ce nu ar trebui sa mai fie permise la acest nivel. In acest context, salutam pozitia Ministrului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, domnul prof.univ. dr. Mircea Dumitru referitoare la acest inconvenient si suntem total de acord cu decizia de a introduce concursul, in vederea ocuparii functiei de director. » -Alexandra-Ioana TUTA, vicepresedinte CNE si presedinte CJE Calarasi.

scoala

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s