A inceput scoala – EMOTII MARI PENTRU ELEVII DIN CALARASI!

Astăzi, 12 septembrie, a avut loc deschiderea anului şcolar 2016-2017. După aproape 11 ani de aşteptare, elevii din cadrul Colegiului Naţional „Barbu Ştirbei “au început noul an şcolar într-o clădire nouă.

Lucrările la Scoala Nr.12 din municipiul Călăraşi au început încă din anul 1991. Tinerii învăţăcei se bucura acum de un spaţiu modern, cu un număr de 28 de săli (24 pentru cursuri şi 4 laboratoare) plus o sală de sport.

La festivitatea de deschidere au fost invitate şi autorităţile locale, printre care s-a numărat şi viceprimarul Dragos Coman, acesta a tinut un discurs motivational pentru tinerii elevi. „Aseară, înainte să mă bag la somn, mă gândeam ca în această dimineața voi fi aici în faţa voastră şi va trebui să vă spun ceva. Primul lucru care mi-a venit în minte a fost că nu ar trebui ca noi să fim astăzi aici, să vă ținem în picioare/soare şi să vă urăm tot felul de lucruri, că poate nu de urări duceți lipsă. Dar mai apoi mi-am dat seama că dacă nu aş fi fost aici m-aş fi simțit vinovat. Știți de ce? Pentru că ieri am fost ca voi. Iar de ieri mi-au rămas în minte Învățăturile profesorilor, ale părinţilor şi a celor mai mari cu mai multă experiența decât a mea. Deși îmi place să cred că facem parte din aceeași generație, sunt ca vârsta mai mare decât voi iar din această poziție îmi permit să vă dau şi eu trei sfaturi pe care mi-aş dori din suflet să le țineți minte: 1. Iubiți-vă şi respectaţi-vă părinții şi profesorii deopotrivă! 2. Citiți, citiți tot! Veți trăi mai multe vieți în una şi veți descoperi realități nebănuite. 3. Aveți încredere în voi, sunteți o generație bună şi veți deveni de neoprit dacă nu veți înceta să învăţaţi zi de zi. 4. Luptați-vă să rămâneți în această ţară, şi dacă ea nu este astăzi cea mai frumoasă de pe pământ, luptați-vă ca ea să devină cea mai frumoasă de pe pământ. Satisfacția va fi enormă. “

Un profesor tânăr, cu un stil de predare modern, respectat de către elevi, dar şi un model de urmat pentru colegi este Dumitrel Toma. Profesor în Liceul „Danubius “, acesta a susţinut că rezultatele elevilor din ultimii ani sunt tot mai bune. „Anul acesta surprinde Liceul “Danubius” într-o poziție avantajoasă, atât din punct de vedere al rezultatelor de sfârșit de ciclu, cele mai bune în ultimii ani, dar și din punctul de vedere al popularității liceului în cercul absolvenților clasei a VIII-a din școlile gimnaziale cu care colaborăm. Mai mult decât atât, datorită diversificării ofertei de școlarizare, putem să deschidem ușile claselor pentru foarte mulți elevi, inclusiv de la nivel de învățământ preșcolar și primar. Așteptările au legătură mai curând cu soarta acestor elevi, cu calitatea serviciilor educaționale pe care liceul le furnizează. Sperăm să fim capabili să creăm pentru toți acești elevi dornici de educație, interesați de propria lor devenire, condiții favorabile atingerii obiectivelor și intereselor pe care aceștia le au. Sperăm să răspundem nevoilor lor de educație modernă, atractivă, astfel încât competențele lor să fie diverse, temeinic dobândite, spre folosul lor și al viitorilor lor angajatori.
Elevilor le urez ca, în această lume a surplusului de informații, a asaltului comunicațional și relațional, să găsească resursele de a fi curioși și în fața naturii, în fața miracolelor universului, de a interoga sensurile existenței și ale experiențelor pe care le trăiesc, de a chestiona toate sursele consacrate de autoritate, dar mai ales precaritatea propriei autorități, regăsind modestia, umilința și nevoia de ardere în numele unui ideal uman mai bun. Sper să descopere și să iubească binele, frumosul și adevărul. Și sper că atunci când își vor palpa limitele, să fugă la școală, la profesori, pentru a le împinge cât mai departe. În definitiv, toți trăim între linia propriului orizont aspirațional și noi. Altfel spus, să trăiască un an favorabil educației și școlii.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s