Curs de formare AparTIN-Participarea TINErilor

In primul weekend al lunii octombrie a avut loc evenimentul marca #tineRETEA- Dialog Structurat 2016, ce a reunit aproximativ 20 de tineri calaraseni intr-un ambient lejer, dar propice facilitarii unui schimb interactiv de idei si propuneri care sa vizeze sectorul de tineret si participarea activa a tinerilor in cadrul proceselor decizionale.

Astfel, Centrul de dezvoltare al Colegiului National “Barbu Stirbei” Calarasi, coordonat de prof. Adela Barz, a gazduit in premiera cursul de formare facilitat de lucratorii de tineret si ambasadorii Dialogului Structurat Alexandra-Ioana Tuta si Andrei Cristian Banescu, pe parcursul a doua zile efervescente, care i-au determinat pe tineri sa constientizeze importanta participarii lor active in dinamica societatii.

Asadar, principalele teme abordate au fost teambuilding si leadership, contexte si stiluri de invatare, invatare experientiala, oportunitati de voluntariat si incluziune sociala. Totodata, tinerii au avut prilejul de a pune in practica doua metode specifice educatiei nonformale- cafeneaua publica si expozitia vie, ei constientizand adevaratele proportii ale organizarii si facilitarii unor evenimente similare, dar si impactul benefic pe care acest tip de educatie il manifesta in vederea dezvoltarii personale si profesionale.

La finalul sesiunilor antrenante, bazate pe jocuri practice si multa voie buna, organizatorii au tinut sa-si marturiseasca opiniile si impresiile, concretizand ca aceasta experienta merita sa fie repetata si la un nivel superior:
“Sunt foarte mandra de implicarea, devotamentul si energia tinerilor care au decis sa raspunda acestui apel si sa ni se alature intr-un nou capitol al povestii cu supereroi #tineRETEA. Au demonstrat, inca o data, ca se poate, ca se poate sa fim uniti, ca se poate sa fim puternici si responsabili si ca doar astfel vom reusi sa schimbam mentalitati anacronice si opinii colective care nu plaseaza tinerii acolo unde le este locul…printre factorii decizionali care ar trebui sa aiba glasul cel mai puternic. Sunt impresionata de dorinta lor de invatare si perfectionare, sunt impresionata de devotamentul pe care unii dintre ei il manifesta fata de aceste evenimente pe care am inceput sa le organizam din luna iulie, cu sprijinul Directiei Judetene de Sport si Tineret si al Forumului Tinerilor din Romania si, nu intr-o ultima instanta, sunt impresionata de faptul ca au avut ambitia de a renunta la timpul lor liber pentru a contribui activ la schimbare. Datorita lor povestea merge mai departe si sunt convinsa ca vor continua sa ne sprijine din ce in ce mai mult, odata ce vor intelege ca aceste experiente chiar constituie un prilej de invatare si de acumulare de cunostinte necesare in viata de zi cu zi.

De asemenea, as dori sa multumesc si doamnei prof. Adela Barz pentru ca ne-a oferit onoarea de a inaugura acest centru de dezvoltare personala. In calitate de elev al acestui colegiu, sunt mai mult decat recunoscatoare pentru ca avem astfel de posibilitati la nivel de institutie si cu siguranta vom profita de acest decor, pentru ca tinerii merita sa dispuna de astfel de resurse atunci cand initiativele exista si sunt pe masura asteparilor. “ Alexandra-Ioana TUTA, Ambasador al Dialogului Structurat cu TINErii in cadrul Forumului Tinerilor din Romania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s